2014/01/16

Äntligen tagit beslut !

I morse bestämde jag mig ska efter ett år sluta logga vad jag äter . Har tittat igenom mina loggar från det år som gått och hur mycket jag än äter så ligger jag på minus. Jag är noga med att inte äta skit allt för ofta men lite skit rensar magen och med mitt tempo så är det ingen fara. Detta betyder ju inte att jag kommer börja äta en massa grejer som jag inte ätit tidigare bara för att jag inte loggar utan jag tror jag kommer få bättre resultat av att inte tänka så mycket utan bara göra. Håller väldigt fysiskt krävande pass 5 dagar i veckan och det är ju inte 5 pass utan 8 st pass ordinarie och sedan minst två pass styrka vill tre men har faktiskt tänkt att mina lördagar ska bli hemma träning istället lite lättare lite så där om det blir för jag vill ge mig själv en sovmorgon samt mer tid med barnen . Sedan blir det mina powerwalks till jobbet i Spånga det är drygt 6 km dit och tanken är ju att kunna löpträna där på vägen när orken finns. Så ibland blir det tur och retur och ibland endast ena vägen och gubben hämtar upp.Gubben ska byta ut min draperistång till en stålstång för chins så den i trä får bytas ut . Kommer träna att hänga i den framför allt chins eller iaf pullups kommer ligga på min lördagsträning hemma. Både gubben och jag ska ligga i för fullt inför Surperior Race och Tough Viking och han ska ju slita i Stockholms brantaste med men det tänker inte jag göra fy fan :O

Så jag tror iaf inte jag behöver logga mer vi har bestämt i familjen strängare kosthållning och bara chips en gång per månad annars popcorn och grönsaker med dip på fredagar och deg samma gäller med pommes endast en gång i månaden eller allt friterat endast en gång per månad . Älskar ju min nya Crock Pot så det blir mycket kyckling i den. Hel kyckling blir fantastisk så det blir mycket lättare att laga sånt när man inte behöver hålla på att passa på den. Ska testa att baka bröd med när jag har tid och på lördag får den stå för färsen till tacosen när vi har vår gemensamma 5/10/40 års kalas.

Idag är det ju 10 år sedan Alva dog men konstigt nog känner jag inte att jag behöver springa en massa till minneslunden längre . Det gör liksom ingen nytta hon kommer ju inte tillbaka och vårt liv har gått vidare sedan länge . Jag vet de som sörjer i all evighet men vi hade henne så kort och en förskräcklig graviditet som gjorde att man inte kunde ha känslor alls för det som växte i mig så min sorg är borta. Har bearbetat den klart och behöver inte påminnas hela tiden jag har Mimosa och hon är fantastisk och börjar bli stor och alla mina andra otroliga ungar som lever och mår bra så varför ska jag sörja mer? Måste jag det? Fan livet går vidare och tuffa saker händer skulle man gräva ner sig för allt så skulle man aldrig resa sig och jag lovar att jag står stadigt.

Nä jag är så stolt över de barn jag har, Mia som flyttat hemifrån med en bra kille och hon tar studenten i vår, Freja som är grymt duktig på gymnasiet och kommer bli grym på styling etc . Det "små" som växer och blir större för varje dag. Så hur ska jag ha tid att sörja mer när jag har det så jäkla bra?

Nåväl nu ska jag inte tråka ut er mer.

Ska gå level 2 i Bokwa på söndag och blir då en av tio i hela landet som gått den kursen. Lite stolt faktiskt att vara en av de första som dragit igång Bokwa i Sverige är veteran och få har lika många pass i fötterna som jag har. Har hittat min stil och mitt upplägg och mina deltagare älskar det . All kärlek till dem och jag tycker själv jag är bra på det och behöver inte alls ursäkta mig inför någon som tror den är och kan bättre för jag vet jag levererar grymt bra ! Nu är jag ju bara nervös för alla nya svåra steg som kommer på kursen. Visserligen har man ju knäckt koden och allt från level 1 med remixer sitter i ryggmärgen och man behöver inte tänka när man kör men nu kommer 10 nya "steg" eller "bokstäver" kanske man ska säga. Varje stegkombinationer bildar en siffra eller bokstav och sen finns det lite andra "steg" med och renixer (variationer ) och kombinationer i mängder . Så lite pirrigt är det allt men ska bli så jävla kul och jag hoppas fler upptäcker Bokwa och gillar man aerobics kommer man älska Bokwa för det är klart jämförbart även om Bokwa både är tyngre, roligare och mycket lättare att lära sig. Man kan med ett fåtal steg göra ett pass lätt men väldigt jobbigt.

Nästa vecka ska vi börja bygga nästa terrarium. Det blir ett nytt till Ragnar och sedan ska vi ju ha en hane till och så blir det ett bebishotell. Vi tror Amanda kanske är på smällen eller så är hon fet. Hon har ju gått i avel tidigare och kanske fick hon ungar i somras och de kan lagra spermier till kommande säsong. Så kanske är det bebisar på G och kanske ned Snö med. Så äggkläckare är byggt, burkar laddade med vermiculite bara att fylla och bädda ner ev ägg . Så spännande.

Mässa 1 februari då ska inredning köpas och jag hoppas på att göra grymma klipp. Behöver värmemattor och annat kul. Kanske att jag redan då hittar den nya hanen man vet aldrig har krav på vad jag ska ha men möter man just den rätta så blir det han annars ska den födas under våren på Gotland och har jag tur blir det en hane men man kan aldrig va säker.

Så nästa vecka börjar vi bygga ett hörnterrarium och glaset har vi redan hemma.

Nä nu måste jag lägga mig-Veronica

Inga kommentarer: