2009/10/01

Skapar irritation

Va och handlade igår och det är dåligt med ekofrukt eller bra frukt överhuvudtaget just nu. Det är uselt med svensk frukt i butikerna och finns det så är den betydligt dyrare än den importerade frukten. SJUKT GALET! Vad är vitsen med att köpa eko om man måste få den från Italien, Holland etc (spelar ingen roll om det är ekolådan eller butik)Det måste ju finnas ekofrukt och grönt i Sverige oxå annat än rotfrukter. Annars har jag faktiskt gått in för att köpa svenskt så långt det går. Svenska äpplen smakar och luktar äpplen och har inte åkt halva klotet för att komma hit. Ekoidén faller ju lite med tanke på transporterna.

Svenska äpplen 19,95 , importerade äpplen 9,95 ekoäpplen obefintliga igår.
Tomaterna importerade om man vill ha eko, fan odlar man inte i Sverige längre? Får alla EU bidrag för att slippa? Ett som är bra är att ekobananerna kostar 22,95 och de vanliga 19,95 så det är ingen tvekan om att de goda ekobananerna kommer i min kasse. Ungarna skövlar just nu bananer här

3 kommentarer:

Barbro sa...

Vad gäller frukt och grönsaker önskar jag att jag bodde i Sth så det var lite omsättning i butikerna... då kunde det bli vettigare priser.
Jag har ju så kass ekonomi att för mej är det priset som styr, enbart för tillfället. Äpplen kostar mellan 23.90 och 26.90 beroende på sort. Bananer också kring 25-30 kr kilot. Päronen kostade 34.90 häromdan... inte konstigt att man äter lite frukt??
Däremot är rotsaker billigt nu då, eftersom det är skördetid.

Unknown sa...

Ja överhuvudtaget så bordefrukt och grönt vara momsfritt det ska inte vara en lyxvara

Barbro sa...

Var in på Willys idag och det var enormt vilken skillnad på priser mot här i byn. En sorts äpplen kostade faktiskt 9.90 de andr 19.90 och bananer från 16.90. Lika med grönsaker. Önskar jag hade en STOR kyl så jag kunde handla upp ett rejält lager när jag ändå är där, ska man åka de där milen ett par gånger i veckan blir det ju lika dyrt som att handla här.

Håller med om momsen, verkligen. Det är ju basvaror om något! Men dessvärre stämmer det ju att bra mat är dyr och billig mat är kass...