Detta såg gott ut, blev sugen på att baka nu, passar bra för jag har mitt mellanbarnbarn här på 7 år. Han älskar att hjälpa till. Så du får gärna skriva lite hur du gjorde dessa läckra limpor Kram Anette
Surdeg av råg lite drygt en dl som jag tar fram kvällen innan och blandar i ca 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten så får det stå och bubbla till sig över natten.
1 pkt jäst 1-1,5 l vatten 4 pkt brödkryddor russin solroskärnor linfrön salt mjöl av det slag man vill ja tills det blir en bra deg. Jag använder rågsikt och dinkel.
Första jäsningen i skål eller på bakbord 1,5 timme, skär i bitar låt ligga ca 10 min. Rulla försiktigt till spolar och lägg i formar och låt jäsa 1,5 timme till.
Sätt ugnen på 275 grader och sänk till 225 när brödet satts in. Kasta in kallt vatten på botten. Grädda ca 29 minuter.
2 kommentarer:
Detta såg gott ut, blev sugen på att baka nu, passar bra för jag har mitt mellanbarnbarn här på 7 år. Han älskar att hjälpa till. Så du får gärna skriva lite hur du gjorde dessa läckra limpor Kram Anette
Surdeg av råg lite drygt en dl som jag tar fram kvällen innan och blandar i ca 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten så får det stå och bubbla till sig över natten.
1 pkt jäst
1-1,5 l vatten
4 pkt brödkryddor
russin
solroskärnor
linfrön
salt
mjöl av det slag man vill ja tills det blir en bra deg. Jag använder rågsikt och dinkel.
Första jäsningen i skål eller på bakbord 1,5 timme, skär i bitar låt ligga ca 10 min. Rulla försiktigt till spolar och lägg i formar och låt jäsa 1,5 timme till.
Sätt ugnen på 275 grader och sänk till 225 när brödet satts in. Kasta in kallt vatten på botten. Grädda ca 29 minuter.
Ger 5 st bröd
Skicka en kommentar