2008/09/02

Hmmmm

Ska nog sluta äta chokladen nu, ställde mig på vågen nu på morgonen och det är dags att skärpa sig. Har ju ändrat i kosten en hel del sedan jag blev gravid med mer kolhydrater (ibland för snabba men vad fan man är så strikt i övrig tid) och min kropp klarar inte det. Men jag kan inte gå på den låg kolhydratsdiet jag går på i vanliga fall nu för jag vill inte riskera att komma in i ett ketogent tillstånd som är farligt för Viggo. Så jag får väl helt enkelt inse att de 9 kg jag gått upp enl vågen i morse (kan ju hända att magen sätter igång och man minskar lite) är straffet för synderna. Men med mina 3-4 spinningpass per vecka fortfarande och styrka lika många gånger så borde det ju rinna av när det är klart om jag orkar fortsätta hela vägen ut. Har lagt coren på hyllan nu mina höfter och ljumskar gör för ont men jag får nog tillräckligt när yogan börjar nästa vecka.

Så nu fan får vi ha chokladkalas för evighetsburken i kylen tar ju aldrig slut!

2 kommentarer:

Marie sa...

Jag försöker att strunta i vågen. Orkar inte få dåligt samvete för det trots att jag känner mig som en strandad val. Har också gått upp nio kilo. Vi får ta tag i det efter nyår. Samma nyårlöfte som varje år. =)
Jag tränar tyvärr ingenting, har inte kommit igång än men på jobbet har vi yoga en gång i veckan som jag tänkte börja på imorgon.
Förresten, hur är det att gå på lågkolhydratkost när man ammar? Är det farligt för barnet?

Unknown sa...

Man bör inte äta lågkolhydratskost då men lågglykemiskt är inte nått fel utan men man kan inte eller bör inte äta lowcarb för barnet riskerar att inte få i sig tillräckligt om man är i ett ketogent tillstånd. Men när man börjar ge smakportioner efter 6-8 månader eller hur man väljer att göra så bör det inte vara några problem. Men man kan låta kolhydraterna komma ifrån frukt och grönt istället för pasta, ris och potatis det bör inte vara någon fara