2008/09/30

Spelar det någon roll?


Nu har det kommit övergångsställe skyltar med kvinnor på för att det ska vara jämställt. Kommunerna ska kunna välja om det ska vara en manlig eller kvinnlig skylt. Själv skiter jag i vilket jag vill bara att bilarna ska stanna när jag och barnen skall gå över. Skulle föredra att det var rödljus på alla övergångsställen så man kunde gå över säkert men det är ju att begära lite väl mycket, eller tunnlar överallt det skulle ju vara guld.

Men speciellt modern ser hon ju inte ut kunde man inte gjort en kvinna med byxor eller en hel familj eller nått sånt. Änder had eju varit ballt oxå ;)

1 kommentar:

Barbro sa...

Håller med, kvinna eller man har väl ingen betydelse i sammanhanget!
Här finns inte ett övergångsställe ens. De togs bort allihop. Det finns platser där man kan korsa både riksvägen och andra vägar, med refuger och grejer så man tydligt ser var man ska gå men vita streck och skyltar finns inte. Därmed finns heller inte väjningsplikten... man får hoppas att bilisterna har lite sunt förnuft när de ser att nån med barn i sällskap ska korsa riksvägen men som sagt, de MÅSTE ju inte stanna...