2008/11/29

Att pynta med tomtar är som att dyrka satan

Japp om man ska tro en dansk präst så är det satans påfund med tomtenissar. Läs i AB . Nu är jag ju ingen julälskare som ni kanske förstått men tomtenissar är ju söta iaf när barnen vill klä ut sig. Fast kanske att man kan göra buisness med tomtenissar med horn som ljusstakar eller nått sånt. Tål att tänka på, muhaaaaaa

2 kommentarer:

Vajda sa...

TÄNK VAD UNDERBART DET ÄR att det finns någon Kristen och Herrens tjänare som äntligen tar bladet ifrån munnen, och talar i klartext.
Julgranen, Lucior, troll etc. för heller inte hemma i Kristna sammanhang, utan borde bannlysas ifrån varje Kristen Kyrka, församling FA kår, Kristna skolor, Kristna hem.
Pastor och Ordförande NILS ALVAR "Vajda" EKSTÉN för Fria Kristna Missionshjälpen

Unknown sa...

Att det inte finns i kyrkan är väl ok men att det inte ska få finnas på förskolorna. Man får ju faktiskt inse att ett litet fåtal av befolkningen firar jul med kristen baktanke, hade det varit av den anledningen folk firade jul hade det varit en annan sak. Men nu är det en kapitalistisk högtid för de flesta vilket gör att den kristna biten endast är ett fåtal människor som bryr sig om. Nu vill man ha luciatåg enl svensk tradition med tomtenissar, stjärngossar och pepparkaksgubbar. De tär tradition inte djupt rotad men trots det en tradition likväl som vi äter pepparkakor på julen.

Jag är inte kristen och tror inte på någon annan gud heller. Respekterar de som vill ha en religion likväl som jag respekterar att alla får ha sina traditioner. Men i ett öppet samhälle är det ju fel enl mig att förbjuda tomtenissar med tanken att det är satans påfund. vad ska alla de små barnen tro att de är små budbärare från satan när de har tomteluva? Nja de tär att gå lite långt. Det räcker med att man inte vill ha dem i kyrkan. Sen står det ju en julgran utanför och inne i var och varannan kyrka och då kan man ju fundera på vad de gör där?