2008/11/24

Hemförlossningen kanske skiter sig :(

Fick mail från en av de barnmorskor vi planerat att ha på vår hemförlossning. Läkaren på BB Stockholm vill inte godkänna en hemförlossning eftersom jag snittats tidigare även om jag fött vaginalt efter det utan problem. Hon ser det som risk även om Landstinget kriterier säger att man ska ha fött vaginalt efter snitt för att få föda hemma. Vi uppfyller ju alla Landstingets kriterier så nu hoppas jag att min bm får in en e-remiss till KS så vi kan få det beviljat den vägen.

Här är mailet från bm något nerkortat.

Du har fått ett nej från doktorn på BB.Stockholm pga att du var tidigare snittad. Hon kommer inte att godkänna dig enligt XX så därför ingen vits att anlita DS.
Kan du be din MVC barnmorska skriva e-remiss till KS för "samtal inför hemförlossning" Det kan hon skicka till dem via nätet. Du kan få det godkänt där istället för Beställaren Sll har inget förbud för kvinnor som fött vaginalt efter snitt. Det skall inte vara ett problem. Beror kanske förstås på vilken läkare det är, lite godtyckligt är det ju tyvärr.

XX och jag kan inte ställa upp om du inte blir godkänt för hemfödsel,hon får inte för sin arbetsgivare och jag arbetar fn. bara med henne.
Vi tror nog att du skall bli godkänt och då är det inget problem för oss att ställa upp, om du ville ha oss.

Synd att doktorn på XX jobb är sååå mkt "doktor" och ser dig som en sk "riskföderska" för hon skulle "aldrig bevilja" ngn som varit tidigare snittad oavsett hur många vaginala förlossningar efter snittet" :-(


Irriterande så man blir galen men KS kanske släpper till vilket vi hoppas annars får vi väl föda i bilen vilket läkarna anser vara mer säkert än att föda barn hemma av någon anledning :P

Mia har världens migränanfall nu igen :( Vi väntar på tid hos KS så vi får en ordentlig utredning av henne för så här kan vi inte ha det. Har mörklagt hennes rum med filtar för fönstren och hade det inte blåst så förbaskat hade man kunnat ha öppet fönster men nu är det storm på Ostkusten.

En inne förmiddag med lek och pyssel blir det iaf pulkorna får vänta till em om det slutar blåsa storm

2 kommentarer:

Marie sa...

Fy vad tråkigt. Hoppas det ordnar sig. Du är ju van =) att föda barn så det borde ju inte vara något problem. Det vore skillnad om en nybörjare som jag ville det.

Hur lång tid har ni till BB hemifrån om ni mot förmodan skulle behöva åka dit?

Unknown sa...

5-10 minuter till KS 15 till Danderyd, SÖS, 20 till Huddinge ja det finns en hel del att välja på. Men jag tror det ska gå bra om vi får remiss till KS. Man kan ju betala förlossningen själv men då måste jag välja en annan huvudbarnmorska än den jag har för hennes arbetsgivare godkänner ju inte som du läste i mailet. Men jag hoppas på KS så det blir av annars får jag väl lösa det själv