2009/09/03

Blir lite arg faktiskt

Mimosa fullkomligt älskar skolan och springer dit varje dag och jag hoppas det fortsätter så. Men idag berättar hon att två killar i klassen hade sparkat på henne i matsalen och kallat henne tjockis. Vad fan är det med ungar har de inte fått någon uppfostran? Ursäkta alla er som tycker förkola är underbart men fan det är i stort sett bara ungar som kommer därifrån som beter sig på det sättet. Barn som troligtvis inte fått tillräckligt mycket tid med vuxna som bryr sig om att ge barnen sunda värderingar utan tycker det är viktigare att stå i en liten klunga mitt på gården och ungarna är utspridda överallt och skriker skit till andra. Vi har ofta sett det när vi går förbi förskolan här i vårt område hur killar och i de flesta fall står längs staketet och kallar en både det ena och det andra och är as kaxiga. Skulle ALDRIG acceptera ett sånt beteende med barn jag har ansvar för.

Ska inte dra alla förskolepersonal över ett bräde för det finns helt klart eldsjälar och fan vet att jag inte är perfekt själv men jag skulle ALDRIG acceptera om någon kallar någon vid öknamn, kallar någon dum, säger att någon inte får vara med etc etc. Ingen är dum även om man kan göra dumheter, alla ska alltid få vara med oavsett hur många man är, hur man ser ut eller vilken ålder man är det spelar fan ingen roll.

Blir faktiskt förbannad och jag blir förbannad på föräldrar som inte tycker att ett sådant beteende är något fel, föräldrar som är slappa i sin uppfostran och bara låter sånt skit få en förbi, låter sina barn ha ett ovårdat språk och beteende.

Får väl skit från en del av er nu så ni behöver faktiskt inte ens skriva ner er negativa åsikt för jag kommer inte bry mig om den tycker det är piss iaf att föräldrar inte kan ge sina barn en bättre uppfostran och att kommunerna är snåla med pengar till förskolorna så de inte kan ha tillräckligt med personal så alla barn får finnas och synas då det blir drägg av dem.

Nu ska jag äta en smörgås efter 3 timmar på gymmet med ett grymt bra afropass som har skakat om min rumpa ordentligt :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men stackars Mimosa. Hur tog hon det?
/Åsa

Barbro sa...

rifrån får du i alla fall inga negativa reaktioner. Självklart ska ungarna lära sig hyfs och fason men med tanke på barngruppernas storlek och antal personal så förstår man att det är en ekvation som inte går ihop.

Jag undrar också, hur reagerade stumpan och hur agerar ni föräldrar nu?

Unknown sa...

Mimosa tar det med ro för Maria sa till henne att hon skulle säga att hon har en syster i 9an. Men jag har sagt till Mimosa att killarna gjort fel och gubben ska prata med fröken idag. Ingen är dum mot mitt barn ostraffat

Marie sa...

Bra, låt dem inte komma undan ostraffat.
Det kommer att blia jättesvårt att lämna Elliot på dagis och hoppas att fröknarna tar hand om honom. Jag skulle som du aldrig tillåta ett sånt beteende och det är ju bara hoppas att det finns personal som kan se om sådana saker händer.

Pia sa...

Men det är väl självklart, jag skulle bli GALEN om ngn av mina ungar betedde sig på det viset!!

Har precis bytt föskola för våra tjejer, för de var på en avdelning med trött o resignerad personal som inte riktigt orkade ta tag i problem som uppstod - så det är klart att det finns förskolor som inte fungerar som man önksar.

Den avdelning som våra töser nu är på finns det bara personal som brinner för barnens bästa - och där tolereras inga dumheter.

Det viktigaste vi lär våra barn är hur man ska bete sig mot och bland andra människor.

Mimosa verkar vara en tuff tjej så hon grejar nog de där grabbarna, men ni gör helt rätt som tar tag i det direkt!!

Kul att hon trivs så bra i skolan!

/Pia fr BoS