2009/05/02

Känner för en gnällblogg

Vet inte varför men idag är jag inte på världens bästa humör. Kan bero på att jag aldrig får sova ordentligt och det är inte bara för att Viggo är som en sugfisk utan för att Lowa konstant envisas med att trycka ner sig i min del av sängen på ett eller annat sätt och inte ligget hin stilla. Sedan är det så varmt inne hos oss så vi måste ha balkongdörren öppen och med all pollen nu så är det en plåga. Att sedan ungarna är uppe kl 6 och vill ha välling och morgonen börjar då oavsett gör ju inte saken bättre. Sen vänder man på huvudet och ser tvättkorgen med oupppackad ovikt tvätt som gubben tvättade jag vet inte när som jag måste ta hand om. Han har en förmåga att springa ner och tvätta när det finns ledigt och så har han inte tid att vika tvätten när det väl är kvar och då hamnar det på mig. Sedan behöver hemmet dammsugas och golven torkas. Och gubben som alltid jobbar en eller två dagar på helgen är ju alltid så trött så det mesta ligger på mig även om han plockar undan varje dag efter barnen. Skillnaden är att jag lägger ner saker där det ska vara för allt har sin plats vilket jag försöker lära alla barn men totalt misslyckas med. Så när barnen vill leka med duplo måste de leta i flera lådor vilket gör att de drar fram en jävla massa som inte skulle dragits fram om allt bara låg där det skulle ligga. Så det ligger på mig att sortera på helgen. Sedan ska ju alla barnen roas av mig tills han kommer hem och vi ev kan göra något tillsammans eftersom jag är ledig. At than skulle göra nått med unganra när han är ledig mitt i veckorna det existerar ju inte trots sina 2 pappa lediga dagar i veckan :@ . Pappa ledig betyder ju inte at tman som pappa får ledigt för sig själv utan det brukar innefatta att man spenderar tid med sina barn eller nått sånt. Kanske skulle ta några mamma dagar så jag kan se hur det fungerar.... Sen ska det ju vecko handlas och det ligger ju på mig med för han får uinte ens med sig hälften på listan hem och kan absolut inte tänka till om de tär nått extra som behövs utöver det som står. Nu ska jag strax ner till tvättstugan med två fulla tvättkorgar och pipig Viggo men Freja kanske kan vakta honom när jag lägger i tvätten. Så man har nog rätt att vara lite surig ibland när man känner att de två lediga dagar man har per vecka bara är en förlänging i arbetet. Ska nog göra nått jävla bar för mig själv i sommarpresent :)

Ok nu har jag gnällt klart. Ska på Årsmöte med alla doulorna idag och det ska blöi kul. Ska bli skönt att få promenera dit utan gubbe och andra barn ärn Viggo så man får rensa skallen lite. Sällan man får göra nått sånt själv så det ska bli skönt.

2 kommentarer:

Barbro sa...

Alla har rätt att gnälla ibland. Man behöver det, lätta på trycket lite. Sen spelar det ingen roll egentligen om man får medhåll eller mothugg eller om ingen ens lyssnar, det lättar ändå! Se bara hur jag gnäller själv i min blogg.....

Anonym sa...

Ja du Veronica.... Alla har vi väl dagar som denna :) Det är fullt lagligt och mänskligt att få gnälla av sig emellanåt :)
Hoppas du får en trevlig stund med de andra doulorna !!
Kram på dig / Britt Inger