2008/07/03

Jaha stackars de då

Alla som äger eller rättare sagt har bolån är ju lite nerviga just nu eftersom de höjer räntorna. Det kommer väl inte som en chock att den skulle hända men så läser man i Aftonbladet
om en mamma med 2 barn på 14 och 18 år som bor på Lidigö och snart inte hade råd att bo kvar. Innan jag ens börjat läsa tänkte jag att den här tjejen bor nog på Lidingö och har man valt att bo där får man kanske prioritera om och flytta till lite billigare stadsdelar. Och gissa om jag smålog lite för mig själv när jag såg att hon bodde just där. Ok det är inte kul att behöva flytta från ett hem som man gillar men har man ett barn som är 18 år så kanske den borde skaffa sig ett extrajobb och börja pynta hemma om det är knapert i kassan.

Kan faktiskt inte tycka synd om folk som själva valt att bo på en plats som är en av Sveriges dyraste att bo på och sedan tycker så förbannat synd om sig själva bara för att man inte har råd att bo kvar. Räntorna har varit på väg upp i många år så det är ju knappast någon chock att den kommer nu och lär bli högre. Att man sedan valt att leva på en så hög standard i övrigt vilket de flesta idag har med en massa lån på ingenting gör ju inte saken bättre. Man måste ju kalkylera med att orka med en höjnig på några procent. Det klarar till och med en korkskalle som mig av att göra. Vi sålde vår bostadsrätt när det började gå uppför för vi skulle inte klara en höjning. Vi flyttade till en 3a med hela vår jättefamilj och halverade månadskostnaden. Man måste planera på samma sätt som alla som gnäller över att de inte kommer få någon pension man måste planera för öken liksom. Som sagt även en korkskalle som jag klarar sådana enkla ekvationer och jag har inte ens gymnasiekompetens och är ingenting i de flesta människors ögon eftersom jag inte har någon utbildning. men jag verkar ju vara smartare än många av de andra korkskallarna som tycker att allt kommer som en chock så fort minsta höjning kommer. Måste man ha nyaste bilarna, nya mobiler hela tiden, platt tv, extra boxar etc etc så måste man ju fan inse att är det knapert när man betalat på allt det så kommer man inte fixa en höjning av några räntor. Och har man det redan knapert så ska man ju inte heller gå och ta nya krediter etc det fungerar ju liksom inte.

Så nä jag kanske är elak nu men jag tycker inte synd om folk som bor på de "rikas" områden hoppa av häsytarna ochg flytta till förorten era bortskämda ungar pallar säkert att träffa folk som inte går i pikettröja året om. Små bratts helt enkelt. Och nej jag tar inte till mig de kommentarer som säger att det viss tär synd om dessa utan de det är synd om är de som redan bor i förorterna, de som redan snålat på allt som det går att snåla på, de som inte har ny bil eller ens bil alls fast att de har en drös med barn, de som sliter och släpar med exrta jobb bara för att ha råd med bostadskostnad och mat och de andra fasta kostnaderna. De är de som är hjältar det är dem det är synd om.

Tack och lov man bara har lån på banken och att man inte tar några krediter på onödigt skit och att man sålde bostadsrätten i tid innan räntorna började gå upp.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag upptäckte att jag skrev något liknande ganska samtidigt som du :)
Inte med så många ord men ändå ;)

MVH Aleks