2008/07/19

Ny typ av kuvös?

i Aftonbladet kan man läsa om att det snart är möjligt för 100 åringar att föda barn. Nu kan man ju ifrågasätta till vilket liv de barnen de föder kommer att födas till. Det finns en anledning till att kroppens biologiska klocka börjar ticka vid 35 och för att sedan ge os en sista chans efter 45 om vi har tur. Att folk idag är så korkade att de väljer karriär först och sedan barn är ett medvetet val de gjort. Nu kan man ju ha svårt att bli med barn och att det tar många långa år med ivf etc att få det att fungera men det är en helt annan sak men de som medvetet valt bort barn för karriären ska inte belönas på skattemedel iaf det anser jag.

Men nu åter till saken varför ivf etc till de som passerat 50? Och för att inte prata om 70 och nu vidare upp till 100 år. Ska de bli den nya tidens kuvöser eller degmaskiner som ligger och låter ett barn växa i sig som någon form av surrogatmammor för att sedan förlösas med snitt eftersom deras kroppar inte klarar av en förlossning och det kan medföra andra komplikationer eftersom snitt inte alls är en lättare utväg utan en stor operation. Vad händer med den 100 åriga mamman efter det, om hon dör menar jag? Eller kommer dessa kroppar från 70 och uppåt vara just surrogatkuvöser eller födselmaskiner till framtidens barn?

Nä fan sluta leka gud nu och låt de som verkligen inom rimlig ålder få hjälp och låt resten få skylla sig själva. Det är människor vi snackar om inte leksaker

Inga kommentarer: