2009/08/25

När ska det vända?

Det snoras hos familjen Havsstierna och det i kopiösa mängder. Även om de flesta är pigga i övrigt så både hostas det och snoras kilometervis. Maria har det jobbigast hon hostar så det blöder stackarn :( Ingen bra start på terminen att behöva stanna hemma, idag skulle de ju fotas i skolan oxå.

Är lite fundersam över skolans mat eller hur uppmärksamma de är på vad Mimosa tar för något. Maten är ju något jag fasat för länge för nu är det ju vitt ris, vit pasta och en massa halvfabrikat och överkota grejer som gäller. Jag har markerat i matlistan vad hon ska välja på och jag hoppas fröknarna kollar på den så det inte kommer i en massa kött som vi inte äter. Allt är ju i skrivet i flera papper som lämnats in. Igår sa hon att hon ätit korvstroganoff och jag hoppas det var den muslimska varianten och inte den med griskött. Ungen ska väl inte få en magchock med något hon aldrig ätit under sitt 5,5 år långa liv. det ingår ju inte i vår kost att äta 4 benta djur och det är för mig väldigt viktigt att det respekteras. Skulle ju mer än gärna gå in helt på vegankost eller iaf ovovegetarisk kost utan problem. Har ju levt så förr och har inga problem med det. Så jag hoppas skolan respekterar det för de tär lika viktigt för mig som det är för muslimerna att de inte får gris eller hinduerna får nöt.

Det har varit en riktig rajraj natt här hos oss, Viggos tänder spökar och han är skitarg utan alvedon. Han tar i från tårna och väcker hela området skulle jag tro. Är ju inte så glad i att ge värktabletter till barn men just nu finns det inget annat man kan göra han har grymt ont. Så måtte tand nr 2 ploppa upp snart.

Nu ska vi gå till parken innan det är dags att hämta Mimosa i skolan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mimosa berättade glatt att hon fått prickig-korvmacka i skolan och att det var jättegott i juni..
Kanske bäst du tar ett snack med skolan.
Åsa

Unknown sa...

Jag skrev en lapp och la i hennes rygga