2009/03/08

En krigszon förvandlas


Fixar och trixar här hemma och igår var det rena kaoset här när jag skulle måla och Viggo ville vara nära. Han sover ju inte inne på fm utan bara i vagn eller bil så det blir lite bökigt att måla väggar med en baby i bärmesen. Men allt går och jag är van att göra en massa själv eftersom gubben nästan alltid jobbar på helgerna. Han skulle varit ledig idag söndag men lovade jobba extra :@ skulle vara skönt att inte behöva ta ungarna varje dag i veckan helt själv i stort sett. Men men man är ju kvinna och vi fixar allt.

Hallen ser ju fortfarande ut som en krigszon även om det är bättre nu efter gubben rensat bort allt skit. Nja inte all skit men han har iaf börjat. Mycket är kvar men han har lovat det ska vara borta ikväll.

Jag börjar iaf få klart i Viggos lilla vrå. Lite lampor och så som ska upp bara. Sedan beslutade vi att bygga en säng till honom när han inte längre kan ha den han har eftersom den inte går att sänka ner. Så då gör vi en 90 bred säng men med spjälor och som går mellan väggarna så det blir en säng han kan ha en stund. Det är faktiskt väldigt mysigt där inne även om det inte är klart. Ja ni ser före och efter bilden vilken skillnad. Målade husfasader i rött, himlen i solnedgångsgult eller vad man ska kalla den för och den innre väggen och taket är helt i blått. I taket ska en stor sol upp den som IKEA har och sen är det en gardin (IKEA korall) och en grön mysig matta på golvet. På väggen sitter en del wallies köpta från Inreda.com. Köpte en röd Mammutbyrå begagnat på Blocket och ska sätta upp ett rött PS laptop skrivbord på väggen så jag kan jobba lite ostört ibland eller kanske porrsurfa som jag skämtsamt sa till gubben ;)

Mimosa vart erbjuden att följa med Åsa och grabbarna till Tekniska Museet men bangade ur. Hon är lite rädd att göra saker utan mig fortfarande men det lär väl gå över. Allt måste vara förberett innan så hon hinner bearbeta det i några dagar annars fungerar det inte.
Det är väl en av nackdelarna med att aldrig lämna bort sina barn antar jag men som hönsmamma jag är och erkänner så är jag tryggast när jag har ungarna med mig. Är lite rädd att lämna bort dem eftersom jag förlorade så mycket med de stora tjejerna och inte vill missa nått nu. Är faktiskt inte helt bekväm med varken gubben eller svärisarna heller men mamma min går bra. Jag vet det är konstigt men jag håller dem så när mig jag bara kan och då mår jag bra. Även jag behöver lite avvänjning tror jag men det kommer väl :P .

Dags att laga lunch och sedan fylla Viggos nya byrå med hans kläder och rensa ut stl 50/56 som är bra smått för den lille fetknoppen nu ;) Han både skrattar om än ljudlöst så glatt (när han inte är skittrött och förbannad) och pratar på en massa.

5 kommentarer:

Barbro sa...

Vad fint det blir!! Har du målat motiven på fri hand?
Hur tror du det kommer att funka utan fönster...?

Unknown sa...

Målat husen bara annars är det tapetbilder man satt upp

Anonym sa...

Vad fint du har gjort!!! Kanonbra blev det:-)
Kram Mirka

Marie sa...

Oj, vad fint!
Det blev ju inte så djurgårdsaktigt. Otur säger nog min familj. =)

Längtar tills vi hittar något annat boende. Ska bli så kul att fixa Elliots rum.

Unknown sa...

Jag hade tur att det blev med lejongult som jag hoppades på men jag köpte en burk som redan var blandad men återlämnad på rea så man vet ju inte om det är den färg man hoppas det ska vara men det var det.