2009/03/09

Morot till fler barn?


KD vill att man som förälder ska få 10 000 kr för varje fött barn som någon typ av bonus står det i AB . Majs eller bajs är då frågan. Jag skulle inte skaffa fler barn endast för att en 10 000 kr bonus står och väntar när liten ploppat ut. Det är för lite pengar. Lägg hellre till fler sjukpenninggrundande dagar så att man kan vara hemma längre med de små och tvinga föräldrarna att ta ut dessa innan barnet fyllt 3 år. Det gör att färre barn tvingas in i allt för tidig barnomsorg. Om man fick typ 80 dagar extra så skulle man kunna vara hemma tills barnet är drygt 2 år om man är lite sparsam. Och har man som sagt kravet att de extra dagarna ska tas ut innan barnet är 3 år så får ju barnet chansen att vara hemma och inte som nu när det för många blir en lite extra lyxsemester på några månader strax innan dagarna gått ut , man har väl tills barnet är 8 år på sig tror jag. Hör ofta att många och framförallt pappor tyvärr som säger att de i panik måste ta ut dagarna för att inte förlora dem p.g.a barnets ålder.

Varför vänta så länge?

2 kommentarer:

Marie sa...

Håller med om att 10000 kr inte är en morot att skafa fler barn. Jag hoppas verkligen att ingen skaffar barn för pengarnas skull.
Jag skulle också hellre ha dagar. Vi tänkte väl i alla fall försöka vara hemma tills han är 1,5 år. Jag har lite dubbla känslor inför att vara hemma. Å ena sidan vill jag vara hemma jättelänge med honom men å andra sidan gillar jag mitt jobb och längtar redan tills jag får börja jobba.

Unknown sa...

Jag har ju fördelen som både får jobba och vara hemma och njuta av min son och alla andra underbara ungar. Det gör att gubben som tar fp oxå kan vara hemma under många år. Mimosa och Lowas dagar har just tagit slut