2008/03/20

Ska man vara rädd för att blogga?

Ingen har väl undgått att läsa om det tragiska mordet borta i Arboga? en sjuk människa som mördar två små barn och svårt skadar deras mamma. Teorier går att någon galning läst hennes blogg och sedan fått för sig att mörda henne och barnen. en sjuk människa alltså.

Är det så att vi ska vara rädda för att blogga och hela tiden behöva oroa oss för vem som läser och hur den hur lätt som helst kan hitta till ens hem och förgöra hela familjen. Lite läskigt att behöva tänka så, nu vet man ju att de flesta människor är sunda i skallen och man inte behöver oroa sig. Men ska man behöva vara rädd för allt? Nu för tiden kan ju vem som helst få reda på vad som helst om vem man vill med bara ett knapptryck på datorn och kanske till en nätt liten summa så får man reda på allt om personen från inkomst till brottsregister och stl på kalsonger. Ganska sjukt hur lätt allt blivit. Tror inte världen har blivit våldsamare tror bara att vi hela tiden går och är rädda för att nått ska hända och att vi sedan får saker att hända när vi är så rädda.

Jag är just nu ganska fundersam över nazzarna i vårt hus. En av våra grannar fick ett brev i sin brevlåda för ett par dagar sedan. Det va visserligen ett bra brev om det nu va sant. Handlade om att stoppa rasismen i solna och att en person hade kontakter vid polisen samt att man skall skriva in sina tips till en hotmailadress och man kan vara anonym. endast den här grannen har fått brevet och ingen annan i hela huset. Känns lite olustigt eftersom man inte vet om det är nazisterna som skrivit för att de vet att den här granne inte gillar dem och vill få bekräftelse. Eller kan det vara den kille jag pratade med ör någon vecka sedan som skulle prata med polisen som startat detta? Men borde inte brevet kommit i flera brevlådor då?

Så här står det:

Stoppa rasismen i Solna

Vi har under längre tid blivit utsatta för vandalism genom klotter med rasistiska budskap i vårt närområde. Nu vill vi ha ett stopp på detta. Det förstör inte bara vår natur, utan det är oerhört tråkigt att läsa denna hets mot folkgrupp.

Detta börjar bli väldigt tröttsamt och Polisen behöver mer information för att kunna få ett stopp på detta. Polisen har idag en del tips, men behöver ännu mer.

Därför för du detta bre. Har du någon som helst information kring denna rasistiska vandalism som sker eller du kanske själv har blivit utsatt? Maila då till denna adress: "Stoppa rasismen i Solna". stopparasismenisolna@hotmail.com

Vi som motarbetar rasismen kommer av förklarliga skäl varken gå ut med vårt eller ditt namn/telefonnummer/mailadress. Allting sker anonymt och förmedlas till rätt kontaktperson hos Polisen.

Du kan självklart skapa en ny maiadress (tex hotmail.com, sprat.se) för att kunna maila anonymt.

STOPPA RASISMEN I SOLNA

Så står det i brevet som min granne fick och den var jätteorolig att det va spionage från nazizternas sida. Jag fick en kopia och en kopia skulle skickas till Polisen för att se om det var ett riktigt brev eller inte. Men jag hoppas det är på riktigt men samtidigt undrar jag ju då varför bara den grannen fått ett brev och inte alla?

Teorier??

2 kommentarer:

Barbro sa...

Ja du, ska man måla f-n på väggen kan det ju vara så att de lämnar till bara en granne, om det sen kommer in nån kommentar så vet de ju vem som tipsat och sen vet man ju inte vad som händer. Jag skulle nog vara väldigt försiktig med att göra nåt överhuvudtaget, utom då att kontakta polisen.
Känns LITE som nån är ute och fiskar efter folk att spöa upp, eller nåt...

Unknown sa...

Det va ungefär så jag resonerade oxå