2008/08/11

Betalar ni tv-avgift?

Jag betalar tv-avgift även om jag är emot eländet. Jag ser på kanske ett par program per år på "statlig" tv och lyssnar ALDRIG på dess radio men ändå måste man ju betala för skiten. I AB kan man läsa att det är över 200 repriser på 2 veckor och de tär ju bara skandal. Tantaluran som svarar på frågan varför säger att man inte betalar för tvprogrammen utan innehavet av tv. Ganska sjukt egentligen att man ska betala för något man köpt och många gånger betalat dyra pengar för. Om man nu ska behöva betala en straffavgift för att man har tv så borde den ju vara inräknad i priset och då inte som en moms utan som en specificerad del som är just tv-avgift. Att man ska straffas restej av sitt liv för att man innehar en tv är helt galet och de tär ju sjukt svårt att få bort avgiften om man nu har en tv som står ute i förrådet men inte används. Har man en ska man betala så resonerar staten.

Nä fan bort med tv avgiften, låt folk betala för de kanaler som de vill se som med kabeltv´n även om det är public service att ha 1,2 och 4an. Klarar mig utan både 1an och 2an. Ser mest på 4an (och tv4fakta), 5an och Discovery kanalerna. Men jag har typ 60 kanaler till man flipapr igenom och betalar dyra pengar för varje månad. Varför kan man inte lägga in även public service utbudet så?

Nä att säga att det är för tv innehav man betalar är galet. Man ska inte straffas för nått man köpt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan de tvinga en människa att betala licensen för en tv som inte ens fungerar och driva det hela vägen till domstolen så kan de ta sig till vad som helst. Fast å andra sidan förlorade de i det här fallet. Kanske kan folket fälla dem nu också? Man ska väl inte behöva betala för skit? Inte heller för att äga en apparat!

Unknown sa...

Nä det är ju helt galet

Anonym sa...

Lägg det på skatten istället. Man betalar ju en massa på skatten som man inte utnyttjar. Dessutom tror jag det mesta av TV-avgiften som den tas ut nu äts upp av pejling, fakturaadministration och sånt.
Åsa