2008/08/18

Jag har bestämmt mig

Efter allt jag lärt mig nytt i helgen om autism och andra typer av bokstavs 'sjukdomar' så är det slut med vaccinationer för mina barn. Ok difteri och stelkramp kan jag gå med på men vi skiter i resten tills de slutar med alla farliga ämnen som kvicksilver, bly , aluminium, etc etc som man vet både skadar allt levande men framför allt ger dessa sjukdommar. Tar heller inte antibiotika av samma anledning men nu har jag tagit beslutet vad gäller vaccin. Vill inte chansa törs ni som har barn med dessa problem fortsätta vaccinera när man vet vart problemen i de flesta fall kommer ifrån? I USA där man vaccinerar bort allt fråm hepatit b från första dagen är problemen värre men tack och lov så har jag lärt mig massor om behandlingsmetoder

Mvh

Veronica
Dipl. Kostkonsult , Dagbarnvårdare

4 kommentarer:

Anonym sa...

Personligen anser jag att det är ett superegoistiskt beslut vars grund helt är att de flesta andra "riskerar" sina barns hälsa genom att vaccinera dem. Därmed kan du riskfritt välja att inte göra det. Problem uppstår dock när fler gör som du. Jag tror inte du fattat samma beslut om du bott i en del av världen där barn avlider eller får svåra skador av mässling. Vad är skillnaden mellan dessa delar av världen och vår? Jo, ett välutvecklat vaccinationsprogram..

Åsa

Unknown sa...

Problemet i sig är inte vaccinationer utan innehållet i vaccinationerna. Är det försvarbart att man får ha miljögifter i ett vaccin som sprutas rakt in i kroppen medans det är totalförbjudet i allt från livsmedel, rengöringsmedel och drivmedel men i våra och våra barns kroppar ska vi spruta in det.

Visst finns det ett problem i 3e världen (de har dock inte autistiska sjukdomar i någon större grad) men skillnaderna är stora med hur vi lever även om vi skulle åka till dessa delar. Vi har en helt annan hygien, en helt annan sjukvård och riskerna idag är väldigt små att få dessa sjukdomar. endast 10 % av de som vaccineras är helt skyddade mot viruset vaccinet är tillför de övriga 90 % lever i ovisshet om de är skyddade eller inte och det är ju inga hemliga siffror.

Så ja jag tänker vara självisk fram tills dess att de inte blandar en massa skit i våra vaccin

Anonym sa...

Autism är ingen sjukdom utan ett medfött funktionshinder. Det finns inga som helst belägg för att vaccinationer skulle orsaka autism, snarare en massa belägg för det motsatta. Som mamma till en son med Asperger syndrom (en högfungerande autism) så blir jag ganska upprörd över att du sprider sådana här missuppfattningar. Att det finns miljögifter i vaccin låter verkligen inte alls bra men om du hört det från samma källa som att det skulle orsaka autism så behåller jag mig skeptisk.

"I Storbritannien, Danmark och Finland har det gjorts stora epidemiologiska studier där man har jämfört förekomsten av autism före och efter införandet av MPR-vaccination i respektive land. Inte i någon studie har man hittat något samband mellan vaccinationen och utveckling av autism."

http://www.smittskyddsinstitutet.se/vanliga-fragor/allmanna-vaccinationsprogrammet/massling-passjuka-och-roda-hund/

Unknown sa...

Finns många större undersökningar som visar att det är en del av problemet inte hela men varför riskera något när man istället kan protestera mot industrin att ändra sina vaccin och göra dem giftfria? Att få dem att ta bort miljögifterna som skadar våra barn och oss själva? Att se till att endast de verksamma substanserna finns kvar i vaccinen och inte skiten? Ska man behöva som förälder och människa behöva peta i sig detta för att riskera ev skador? Alla får göra som de vill och jag kommer inte vaccinera mina ungar mer inte förrän skiten är borta och de kan garantera att man ger dem ett vaccin som inte ger skador. Många skador kan ju även komma om mamman vaccineras under graviditeten. Så ja jag tror inte bara på att de tär ett medfött problem utan ett medfött framkallat problem.

Självklart får alla välja sina källor, sina forskningsresultat och liknande och det är supertragiskt för de som drabbas men att helt blunda för vad som ev kan ha orsakat problemen är ju kanske inte rätt väg att gå även om det bara är en viss % som kanske fått sina symptom av just vaccin. Men varför om man nu vet vad de kan göra för skada, varför vill man då chansa?

Nä inte jag iaf sedan får alla göra sitt val, stödja den forskning man tror är rätt etc. Tycker som sagt läkemedelsföretagen ska ta sitt ansvar när de fortsätter att blanda gifter i vaccinen som de vet kan skada våra kroppar.