2008/08/24

Hur mycket skulle ni betala?

Vi sitter och räknar lit epå hur mycket vi är villiga att lägga för ett hyreskontrakt. Nu är det så att en i vårt område har en 5a och som ska sälja kontraktet till en tidigare granne till oss. Hon vill egentligen inte ha en 5a utan mindre och kan tänka sig att byta 5an mot vår 3a sedan när de tär klart och det har värden gått med på. Det betyder att vi tillsammans ska köpa kontraktet och betala olika delar var och vi betalar ju lite mer eftersom vi i slut ändan får en större lägenhet. Men hur mycket är det värt. Vår absoluta smärtgräns ligger på 150 000 inte gärna över 100 000 på vår del av kakan för det betyder förutom de 3000 som hyran ökar även ca 3000 kr i ökad lånekostnad och vi skulle vara uppe i en boendekostnad på 13 000 i månaden för att få 40 m2 extra. Jag vet inte om det är värt det med tanke på vad man kan komma till för kostnad på ett stort lån på en bostadsrätt. Inget säger ju att vi får tillbaka några pengar om vi vill sälja. Ok de tär på 7 våningen med jordens sjöutsikt men jag skiter faktiskt i sjöutsikten jag kan gå ner till vattnet och känna lukten. Dessutom är det ju 5an i vårt hus vi vill ha. Så ni fattar dilemmat vi kan få en 5a och flytta ganska snart men till vilket pris är det värt det?

Hur mycket skulle ni vara villiga att betala extra per månad för att få 2 sovrum till? Är det värt 6000 extra när 2 av dem mest kommer stå tomma? Vi hade ju en 5a tidigare visserligen inte lika stor men vi va uppe i samma månadskostnader och det var tungt. Nu tjänar vi båda bättre men man vill ju inte lägga alla pengar på boendet. Vi älskar vårt trånga lilla hem och har faktiskt ingen panik att flytta inte så de tär värt 6000 kr iaf.

Jobbigt.

2 kommentarer:

Barbro sa...

ALltså jag är ju från landet och inte så insatt i hur det är med bostäder i storstan, men är det inte hyresrätter där ni bor? Hur kan man i så fall sälja kontraktet?

Jag antar att ni med er familj och alla dagbarn verkligen skulle behöva större men jag förstår dilemmat med pengarna. Även om jag som sagt inte riktigt begriper.

Unknown sa...

De tär olagligt att sälja hyresrättskontrakt men eftersom ingen anmäler det så fortgår det och de tär enda chansen att få en större lägenhet :(