2008/06/23

Kan ni se mig som mamma till en son?

Igår när vi satt och åt middag så pratade vi lite om det där med kön på barnet. Jag har jättesvårt att se mig som mamma till en pojke och vet inte hur jag ska hantera det riktigt om ultraljudet visar att det är en pojke. Det är ju inte så att jag inte kommer vilja ha den eller nått sånt utan bara så jäkla konstigt att jag skulle kunna vara mamma till en pojke. Jag menar jag sitter ofta och tittar på skillnaderna hur pojkar och flickor leker och hur det än är så leker pojkar mer våldsamt än flickor även om de leker i samma lek och jag har lite svårt för det. Sitter ju och tittar ut på de stora pojkarna i området hur de leker ute i lekparken. Oj vilken skillnad det är på lekarna, pojkarna är våldsamma, testar i första hand om det går att förstöra leksaker som finns framme före att leka varsamt och med respekt som flickorna gör. Varför är det så? Gubben säger ju att man kan uppfostra barnen så de blir som man vill ha dem men jag funderar ju på om det då brustit totalt i alla pojkars uppfostran som man ser leker här ute när det inte finns vuxna med?

Ja det är lite sånt jag funderar på, jag vill inte ha en bråkig unge, en som förstör allt den kommer åt, leker våldsamt med sina kompisar etc etc. Blir det en pojke ska jag från första början lära den att man inte gör så, man leker och uppför sig med respekt för det som finns runt om en oavsett det är ens egna saker eller inte.

Om det finns en och annan sak mer som gör att jag inte vill ha en pojke, flickor är mindre griniga, hänger mindre (Lowa ett undantag men det finns värre exempel), bryter sig loss tidigare från mammorna ja det finns en hel del saker som jag inte upplevt med att ha flickor mot pojkar.

Det blir vad det blir och blir det en med snopp så kan ni ju garanterat se att det blir en som bryter det mönstret jag inte vill ha

8 kommentarer:

Anonym sa...

Självklart vill du ha en son! Det kan ju bli en Maxter!
Å

Unknown sa...

He he risken finns men gubben säger ju att statisitiken går emot att det blir en kille iaf :)

Anonym sa...

Du har så rätt, mina söner dom skriker, gapar och slåss när dom leker medan tösen mest sitter och pular och finular när hon leker.

Men det har ingenting med uppfostran att göra, det verkar finnas i blodet hos pojkar.

Unknown sa...

Jo jag tror ju att de tär i blodet på pojkar men maken är övertygad att man kan ändra på det. Pojkar är ju söta iaf ;)

Anonym sa...

Så här har jag fått det förklarat för mig: Mellan två och fyra år har pojkar det största tillfödet av testosteron bortsett från puperteten. De formas inte till små vildar då, men däremot formas omgivningens (föräldrarnas) åsikt att killar "har det i blodet" att leka våldsamt, boys will be boys liksom. Dock, efter denna testosteronattack är det inga problem att få killar att intressera sig för ungefär samma som tjejer, dvs måla, pyssla och dona. Det gäller bara att ha ett öppet sinne och inte fortsätta förutsätta att de är på ett visst sätt.

Å

Unknown sa...

Då ska jag uppfostra en ev som till gay

Anonym sa...

Har två söner och en dotter..och visst är det lite som du beskriver det...Mina 2 pojkar är äldst så jag kan se skillnader mellan könen. Men tjejer har drag som jag tycker många tjejer har som inte är sååå roliga. Jag upplever många tjejer mer gnälliga än killar. Dom är mer manipulerande än killar..säger en sak men menar en annan. Ger tjuvnyp, i tidig ålder jämnför sig tjejer och ska alltid vara bäst. Nu jämnför jag inte bara med min tös..utan med även med andra. tror du kommer dyrka din son när han kommer, killar är urgoa. Och kärleken en mor får från en son..ojoj. själv har jag 7 syskon, vi 6 st tjejer och så 2 killar på slutet. Min mor tyckte killarna var mycket lugnare än tjejerna efter 8 års ålder..då det vänder..ler. Kram Allinka/ Anna W

Unknown sa...

Självklart kommer jag dyrka min som (om det nu blir en sådan)men jag lovar jag inte kommer tillåta att den blir som jag fasar för det är ett som är säkert. Det kommer bli en långhårig lintott med lockar oavsett det är en pojke eller flicka.

Fast jag har nog inte varit med om det du beskriver om flickor inte hos mina iaf, inte ännu peppar peppar. Eller så manipulerar de mig så bra att jag inte fattar så kan det ju oxå vara :P