2008/12/18

Katt eller ko?

I Ab kan man läsa om hur en demonstration i Kina ägt rum emot att katter flås och kokas levande. Jag älskar katter och det är aldrig rätt att låta djur på något sätt lida men jag ställer mig frågan vad är skillnaden på att äta katt eller ko?

Jag känner ångest nog över att äta fisk och fågel vilket jag gärna skulle skippa ur kosten helt igen. Men är det viktigaste inte egentligen hur man behandlar djuren innan de skall ätas? Att om man nu ska slakta dem på något sätt att det sker utan smärta och på ett humant sätt samt att djuren fått växa upp på ett frigående och naturligt sätt?

Känner samma sympati för kor som för katter och det skulle inte falla mig in att äta något av dem men är det inte gullighetsfaktorn som gör att folk upprörs mer just för att det är katter/hundar som slaktas och flås levande? Att man i Indien inte äter kor är för oss något självklart men inte upprörs vi över att sätta tänderna i en stackars ko här? Det handlar till stor del om kulturkrockar.

Nä djur ska behandlas humant oavsett de ska ätas, kelas eller leva fritt i skogen.

Från sjuksängen..... illamående

2 kommentarer:

Niclas Lindahl sa...

Katt som Ko, det är mord! Att leva en vegansk livsstil är inte så svårt och krävande. Folk är bara lata och vägrar inse hur vidrig köttindustrin är! Löjligt att folk ska reagera så starkt bara för att det är katter, när minkar flås levandes för sin päls och lämnas för att dö på ett kallt golv. Nej jag blir så förbannad på oss människor! Och nu vid jul är det som mest mordiskt. :(

Unknown sa...

Har levt lakto ovo vegetariskt i många år och skulle gärna gå över till helt vegan om det gick att effektivt träna styrka på de proteiner man får i sig vilket tyvärr inte fungerar. Så det blir fisk och fågel istället. Kött från 4 benta djur har varit uteslutet sedan låååååångt tillbaka och så gammal som jag är kan man ju knappt räkna så långt