2008/12/12

Vad gör era ungar ikväll?

Kommer ihåg när man var 15 år och det var dagen innan Lucia. Shit vad vi söp skallen av oss och dagen efter var som en dimma. Det hände ju visserligen många gånger under 9an så man undrar ju hur man överhuvudtaget fick betyg. Hade inga frånvarodagar men hjärnan var ju halvt veck många gånger och min pappa märkte aldrig något. Det vet jag med säkerhet för hade han märkt nått hade jag knappast stått här så hel som jag är idag. Min pappa tvekade inte att ta till våld om man säger så :@ Jag klarade mig hel men brorsan blev ju helskruvad.

Ok men åter till kvällen som de skriver i AB så är utekvällar ikväll då det är Luciavaka inte några hemmamys utan rena suparkvällar. Här ska ALLA barnen vara hemma senast kl 19 ikväll. Jag vet jag inte kan föregå med gott exempel med tanke på hur vild man själv va men hade jag vuxit upp i en lugn trygg hemma miljö med bara en nypa kärlek så hade man ju knappast behövt supa skallen i bitar. Idag dricker jag inte alkohol överhuvudtaget kanske en öl någon gång om året (inte under graviditet och amning förstås) men kanske på sommaren när det är varmt och man äter en god middag. Men det är sällan jag känner mig sugen när jag väl har ölen framför mig. Jag har fått min ranson i tonåren.

Så ikväll vill jag ha alla barnen hemma, i tryggt förvar med en massa gotter, Idol final (visserligen med minst 2 av barnen framför sina datorer på msn, Emma har kille nu så det går knappt att prata med henne mellan sms och msn) Men de andra ska fasiken sitta med oss och se på när Alice förhoppningsvis vinner över Kevin vilket inte alls är troligt men en förhoppning så att hon kommer fram för Kevin har nog skivkontrakt redan i morgon om han inte vinner. Mer rättvist även om ingen är i min smak.

Vad gör era tonåringar ikväll?

3 kommentarer:

Knarka Rätt sa...

Snacka om att överreagera. Hade du vart min morsa så hade jag bett dig stoppa upp ditt Kl 19, snott med min en explorer och druckit mig apfull bara för att vara rebellisk.

For the record så ska jag inte förtära någonting annat än mjölk och potatisgratäng inatt. Man super inte på Lucia!

Barbro sa...

Min 16-åring ligger i soffan och tittar på Idol. Även om hon vore frisk och inte genomförkyld är supande inget för henne. Berusade människor skrämmer henne, det är för obehagligt att se hur deras personligheter förändras när de dricker.
Jag är stolt över Lisa och glad att hon inte ens haft lust att smaka alkohol....

Unknown sa...

Ha ha om man ens hittade en Explorer i mitt hem skulle den troligtvis stå oöppnad så ungarna skulle inte nalla på den iaf.

Skönt att lisa ligger hemma här är allt för många ungdomar ute och dräller så "morsor och farsor på stan" jobbar häcken av sig på helgkvällarna. Borde vara med och vandra men mina är ju inte här i krokarna om de är ute på helgkvällarna.