2008/12/08

Test av årets pepparkaksdeg

Idag gick vi till lekparken på andra sidan vattnet och lekte. När vi kom hem gjorde jag klart pepparkaksdegen medan barnen åt fiskgratäng gjord på havskatt och potatismos.


Självklart måste degen testas både på smaken och utkavling så vi inte står med skägget i brevlådan när vi ska baka på onsdag.

Barnen intygade att degen var god och den gick lätt att kavla. Receptet kommer här. Vi använder ekologiskt och rättvisemärkt så långt det går. Dinkelmjöl och rörssocker så vi har så rena produkter det går.

3 dl socker
2 dl sirap
1 dl vatten
300 gram smör
1 msk nejlikor
1,5 msk ingefära
1,5 msk kanel
1 msk bikarbonat
1,25 liter vete/dinkel mjöl


Koka socker, sirap och vatten, lägg i fettet så det smälter.


Låt svalna


Rör ner kryddorna och det mesta av mjölet blanda med bikarbonat. Täck degen och låt stå kallt.


Grädda i 175 grader ca 5 minuter.


Klart det bästa receptet jag testat

Inga kommentarer: