Självklart måste degen testas både på smaken och utkavling så vi inte står med skägget i brevlådan när vi ska baka på onsdag.
Barnen intygade att degen var god och den gick lätt att kavla. Receptet kommer här. Vi använder ekologiskt och rättvisemärkt så långt det går. Dinkelmjöl och rörssocker så vi har så rena produkter det går.
3 dl socker
2 dl sirap
1 dl vatten
300 gram smör
1 msk nejlikor
1,5 msk ingefära
1,5 msk kanel
1 msk bikarbonat
1,25 liter vete/dinkel mjöl
Koka socker, sirap och vatten, lägg i fettet så det smälter.
Låt svalna
Rör ner kryddorna och det mesta av mjölet blanda med bikarbonat. Täck degen och låt stå kallt.
Grädda i 175 grader ca 5 minuter.
Klart det bästa receptet jag testat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar