2008/12/12

Vi må hända vara bäst på barn

Enligt UNICEF är vi bäst på barn i Sverige och toppar listan över världens föräldrar kan man läsa i AB idag .Ok det må hända vara sant men då undrar man ju vart det brister när Migrationsverket som desperat verkar behöva ha tillbaka Åsa på sin plats inte klarar av att ge en 16 årig romersk tjej permanent uppehållstillstånd här utan skall utvisas med sin pappa som sitter inne för att ha misshandlat henne. Nu ska hon papperslös skickas tillbaka med sin misshandlare till Kroatien vilket kommer betyda mer misshandel från pappans sida men det komme räven betyda att hon står utan hjälp från Kroatien dels för att hon är romer men även för att det inte finns några papper på att hon är Kroatisk medborgare. Säger som Alf Svensson som ibland säger vettiga saker att ”Om inte detta är ett ömmande fall, då vet jag inte”

Ibland skäms jag över att vara svensk. Någon jävla ordning måste det finnas i lekstugan Sverige oxå. Har upprörts länge när man läst om Lollo och det kliar i fingrar och hårstrån när man inser att det är viktigare att rädda en jävla bilindustri som inte ens är svensktägt än att ta hand om människor som riskerar att dö, misshandlas etc. Att folk blir arbetslösa är tragiskt det är jobbigt för alla som vant sig med att leva i ett konsumtionssamhälle med allt för mycket lån och krediter att de inte klarar av att leva på mindre inkomst eller kanske till och med så att de klivit ur A-kassan för att de tyckte en höjning var för mycket och nu får betala för att de inte får ersättning alls. Vet ju faktiskt inte ens om det hjälper att lilla Sverige gör nått med tanke på att Amerikanerna skiter i det totalt. Privata företag måste klara sig själva så är det bara, alla småföretagare får ju göra det med livslånga skulder om det går åt helvete. Om staten låter bli att privatisera allt så kanske det blir mer lönsamt att arbeta i landet lagom.

Nä fan nu ska jag städa lite med småttingarna. Vi ska ha lucia firande och just nu har de hällt ut alla leksakerna på golvet och beslutat sig för att de inte alls vill gå ut i något regnväder utan att innelek är roligare idag och vi myser med levande ljus och i em blir det ännu mer mys när mammor och pappor får komma på fika. Har så söta pepparkakstjejer och tomtetjej här så det inte är klokt. Ok 2 poliser oxå som lite ångrar de inte är pepparkakor de med men det går bra med lucia poliser oxå det är inget fel med det ;)

Inga kommentarer: