2009/02/27

Galet?

Toalettbesök på
Ryanair kan kosta

Snart kan det löna sig att hålla igen under flygresan.

Ryanair meddelade i dag att man har planer på att börja ta betalt för toalettbesök ombord.

Det började som ett aprilskämt. För ett par år sedan visade det irländska lågprisbolaget på stor självdistans när de i en annonskampanj på 1 april proklamerade att de nu skulle börja ta betalt för att använda toaletterna ombord.

Men nu verkar skämtet blivit verklighet.

I en intervju med brittiska BBC i morse meddelade Ryanairs vd Michael O'Leary att man börjat titta närmare på möjligheten att inställera myntautomater på toaletterna ombord på alla flygplan.

Avgiften blir ett pund

Kostnaden för ett toalettbesök blir i så fall en pund, ungefär 13 svenska kronor.

– Jag tror inte att någon i historien någonsin gått ombord på ett Ryanairplan med mindre än ett pund på sig, sa Michael O'Leary till BBC.

Ryanair meddelade i förra veckan att de som en besparingsåtgärd tänker stänga alla incheckningsdeskar på sina flygplatser, och i stället tvinga alla passagerare att checka in på nätet.

Men Ryanair är inte ensamma, trenden går alltmer mot att flygbolagen börjar ta betalt för service och tjänster ombord. Till exempel tar numera det amerikanska flygbolaget Jet Blue extra betalt för filtar och kuddar ombord.

Huruvida det här senaste tilltaget från Ryanair kommer att påverka den mycket lukrativa dryckesförsäljningen ombord, återstår att se.

Inga kommentarer: