Jag vill också baka. Men jag kan inte. Värdelös på det. När jag försökte - massor av gånger men nu är det åratal sen - blev det alltid degigt och kompakt i mitten och stenhård skorpa. Jag VILL kunna, så mina egna och dagbarnen får vettigt bröd, färskt och utan konstigheter i - och så är ju bröd så dyrt att köpa. Men hur gör man så det blir bra??
Man kastar in vatten i botten på ugnen när man ställer in brödet. Eller så lägger man in en isbit. Fast man kan ju grädda på bara 175 grader hela tiden och ha mer vatten än recepten men jag använder så sällan recept
Jag har inga recept att följa ens. Borde nog gå i bakskola. Men vatten i ugnen trodde jag gav en krispig yta till sånt som frallor... jag vill ju ha mjuk yta fast inte så seg...?
Elementet i min ugn hänger ner i bakkanten så jag kan inte ha nåt i ugnen annat än längst ner för då bränns det när elementet ligger emot :(
6 kommentarer:
Ser jättegott ut!! Kanske ska ta en tripp till dig o provsmaka*s* Skulle vi få plats allihopa;-)
Kram Mirka
12 runt köksbordet så det är tveksamt ;) Men ni är alltid välkomna
Jag vill också baka. Men jag kan inte. Värdelös på det. När jag försökte - massor av gånger men nu är det åratal sen - blev det alltid degigt och kompakt i mitten och stenhård skorpa.
Jag VILL kunna, så mina egna och dagbarnen får vettigt bröd, färskt och utan konstigheter i - och så är ju bröd så dyrt att köpa.
Men hur gör man så det blir bra??
Man kastar in vatten i botten på ugnen när man ställer in brödet. Eller så lägger man in en isbit. Fast man kan ju grädda på bara 175 grader hela tiden och ha mer vatten än recepten men jag använder så sällan recept
Jag har inga recept att följa ens.
Borde nog gå i bakskola.
Men vatten i ugnen trodde jag gav en krispig yta till sånt som frallor... jag vill ju ha mjuk yta fast inte så seg...?
Elementet i min ugn hänger ner i bakkanten så jag kan inte ha nåt i ugnen annat än längst ner för då bränns det när elementet ligger emot :(
Ge hit gott bröd ;P ja vill också ha
Skicka en kommentar