2013/08/23

För vem?

Alltså för vem är det jag försöker föregå med gott exempel? Är det för mig själv eller för någon annan? Självklart lever jag en hälsosam livsstil för mig och min familj men gör jag det för dig med? Vad vinner du på att jag lever som jag lär och vad har du för nytta av det?

Idag när jag lagade middag (fredag och min fridag) stod jag och tänkte på just detta. Vad är det jag försöker bevisa ? Varför ska jag ha dåligt samvete om jag tar lite fredagsmys av barnen? Bryr du dig ens om jag gör det eller går det dig förbi för att alla dödliga äter onyttigt ibland.

På nått sätt känns det alltid som om jag sviker någon om jag gör detta eller att jag förlorar kontrollen eller kanske trovärdigheten. Inte kan man väl leva hälsosamt och äta chips heller .... Eller?

Jag loggar allt jag äter nyttigt som onyttigt och med den träning jag utför ligger jag i regel alltid på kaloriminus och har "råd" att äta fel en dag i veckan och jag håller mig till detta men ändå kan det kännas som om jag sviker någon när jag gör det. Som om man berättar någons hemlighet för någon förtroendet liksom försvinner .

Jag åt av barnen chips, jag bakade pizza till middag men i morgon har jag minst 1,5 timme tung styrka framför mig, 30 min rockring och om foten pallar en promenad

Så reflekterar du ens över att jag äter osunt eller tycker du bara det är sunt att jag är en vanlig dödlig?


- Veronica

Inga kommentarer: