2009/07/25

Finbesök idag

Efter ett morgonpass på gymmet kom Åsa och killarna förbi och vi gick ner till stranden så ungarna fick bada en stund. Innan vi gick ner och de kom så mötte vi en tant som kom förbi med sin hund. Vi har träffat tanten tidigare men då hade vi ju ingen hund men vi brukar häls på varande. Nu mera komme hon gå omvägar tror jag. Vi hade ju självklart Sune med oss ut och hon såg oss och tyckte vi hade en jättesöt valp. Hon frågade vad det var och hur gammal han var. När jag sa att han var 11 veckor började hon prata om vaccinering. Och ni vet ju min åsikt om vacciner. Jag sa att han inte ska vaccineras och då höll hon på att hoppa ur skorna. Hon tyckte det var totalt oansvarigt att inte vaccinera sina hundar men jag kontrade med att det finns ju inte några av de sjukdomarna här i Sverige som man vaccinerar emot och om det börjar komma in så hinner man börja vaccinera då. Det är ju koll vid tullen på de som för in djur utifrån att de är vaccinerade och friska så det är inget överhängande problem. Då började hon oja sig om att om valpsjukan kom så är det ju inte min hund som drabbas utan typ hwennes och alla andras hundar. Där tappade hon mig totalt för om hon har vaccinerat sin hund så är den ju inte i riskzonen men min hund är ju det isf. Tanten är lite ute och snurar tror jag men hon drog snabbt vidare och när hon ser lille "livsfaliga" smittohärden Sune nästa gång lär hon väl springa gatlopp. Vår uppfödare rekommenderar inte vaccinering och flera veterinärer avråder dessutom de med eftersom det inte finns sjukdomar i Sverige och ska man inte resa utomlands med jycken finns det som sagt ingen anledning att göra det.

Vidare på ämnet vaccinationer, Åsa och jag pratade lite om det här med svininfluensan. Vaccinera eller inte? Jag är ju den som tror på konspirationer dvs att läkemedlesbranshen lobbar upp det hela till jätterubriker för att kunna sälja mer vaccin till ockerpriser. Jag tror inte alls att vi friska behöver vaccineras utan att de som ligger i riskgruppen små barn under 2 år som inte byggt upp immunförsvar, sjuka, äldre och de som arbetar inom vården och andra mer viktiga yrken bör vaccineras i första hand. Visst är det fint att man beställt 2 doser till hela befolkningen men är den så dödlig, titta till procenten av alla de som blivit sjuka i de olika länderna. Storbritannien som är ibland de värst drabbade länderna är ju så ofantligt olikt oss i Sverige. För det första är vår befolkning en piss i mississippi i jämförelse med deras, vi lever inte lika tätt och vi har inte samma usla klassförhållanden vilket gör att det är mindre risk för oss att drabbas lika hårt. Ser man dessutom till mängden riktigt sjuka och döda så är ju även det en försvinnande liten mängd om man ser på procenten eller hur? Att man blir sjuk i influensa är inget konstigt och som Åsa sa så är första varvet av influensa troligtvis inte värre än att man för en just vanlig influensa men när den ändrat form och går runt klotet en 3e gång typ det är då man ska börja oroa sig. Så även om nu det är beställda de 2 doserna så är det Landstingen i nuläget som belutar om det ska vara kostnadsfritt eller ej. Ska det göra någon nytta så måste hela sveriges befolkning få det gratis annars blir det en klassfråga om vilka som ska ha råd att vaccinera sig. Vår familj kommer ha råd att betala men jag kan tänka mig att det blir gratis i Stockholm men jag tror nog att regeringen får släppa till och betala kalaset för alla dessa skattepengar som betalas in. För blir nu 5 miljoner sjuka i influensan samtidigt så stannar landet och inga skatteinteckter kommer in. Privata småföretagare går under för att personalstyrkan är borta och sjukpenning skall betalas ut i stort sett hela sjukperioden för de anställda innan Försäkringskassan tar över. Det inkl inkomsten företagetskulle tjänat som det nu förlorar gör att företagen går omkull och skatteinteckterna utebli så det är ett elakt hamsterhjul som snurrar.

Ja fan vet hur man ska göra, jag är ju tacksam om de stänger skolorna om influensan når dem och att mina dagbarns föräldrar håller sina barn hemma om de själva eller barnen börjar få symptom. För smittas jag kan ju ingen komma hit överhuvudtaget och har en förälder influensan bär troligvis barnet på viruset och så vipps ligger vi hela högen och jag vill inte det ska bli så. Spriten kommer stå vid dörren (handsprit alltså) så alla kan sprita sina barn när de kommer och jag hoppas alla har sprit hemma. Finns annars på de flesta större butiker att köpa, City Gross har en halvliter tror jag det är för typ 25 spänn och det håller en frisk från div magsjukor och mycket annat. Billig sjukförsäkring. Tycker det ligger på allas anvar att hålla sig friska och rena oavsett man vaccinerat sig eller ej och god handhygien är A och O. Vi håller oss borta från bussar, tåg, inne aktiviteter där andra barn vistas fram tills dess att influensan blåsit ut över havet igen. Barnen som ska gå i skolan får ju göra det tills de ev stänger.

Ja ha nog om influensan nu man blir ju sjuk bara man tänker på det.

I morgon ska vi åka upp till svärföräldrarna som hyrt stuga men bara över dagen. De har hyrt ute på Rådmansö och i det området vi hade landställe med mamma när vi va små så jag har ju slitit på vägarna där ute både utan och innan. Jag vill inte sova över men kan gärna vara där och äta middag.

Drar väl iväg lite bilder som vanligt med mms så ni får se vad som händer. Kanske kommer det en och annan bloggrad om jag hinner.

Inga kommentarer: