2008/07/21

Oj vilket väder

Tog det lugnt på förmiddagen idag för jag är så mega seg. Att den förbaskade förkylningen inte ger med sig kan jag inte fatta kanske är det för att slemhinnorna är mer känsliga när man är gravid men kroppen min är5 så trött, man är seg i huvudet, hostar vid ansträngning och när man ligger och snoret rinner :( Men i morgon får det vara slut då går jag och kör ett styrkepass och lite lättare kond den här veckan. Ska ju göra om mitt styrke schema för resten av graviditeten nu, det blir 3-4 kondpass, 1-2 corepass, 1 yoga pass och 3 styrkepass som jag kör igenom hela kroppen varje gång som ren underhåll tills snigeln är född. Tror det kan vara ett bra upplägg. Yogan och mer core börjar ju inte förrän till hösten så jag lär ju hinna bli fri från förkylningen tills dess.

Vi tog iaf en promenad jag och småttingarna in mot stan idag. Jag skulle in på en Thaibutik och köpa ingefärste med honung i som är skitstarkt men jag tycker det är jättebra när man är förkyld. Tror det är gjort för de som ska ner i vikt egentligen eftersom ingefära sätter fart på allt men jag klarar inte att ta en hel dos som man ska till en kopp de tär så starkt. Ok skulle jag ha det för förbränningen så kanske jag skulle bita ihop och svettas mig igenom det men nu vill jag bara rensa snoken ordentligt. Så ett paket inhandlades. Jag blir helt slut av att dra tjejerna i vagnen de väger ju en del och i backarna så får hjärtat jobba på för fullt och jag är ju fortfarande ganska illamående stup i kvarten så det känns ju av. Tror jag börjar bli gammal för sånna här besvär har jag inte haft ens när jag väntade tvillingarna och då brukar man ju få dubbelt av alla symptom. Jag mår inte kräkilla men så där molande så man vet att det går över om man äter nått. Brösten är skitömma och det är en plåga varje gång man tar av bh´n eller när man reser sig upp på natten. Springer och kissar hela nätterna och hjärtat går i trehundra knyck. Fan jag börjar nog bli gammal skulle jag tro :P

eftersom vi inte ätit någon riktig lunch innan vi gått hemmifrån (Lowa skulle ha makrill, Mimosa en burk tonfisk och jag käkade upp deras majskolvar de ratade) så ville tjejerna gå på McD. Det var fullt överallt så det blev Burger King. Inget drömställe eller drömmat men ok det fick gå. en strulig tjej i kassan gjorde att det blev pommes till oss alla och jag hade blodsockret i botten så jag orkade inte käfta emot henne. Blodsockret var garanterat mer än på topp när vi gick därifrån. Dessutom hade de slut på mineralvatten så det blev Cola Light och jag får sån huvudvärk av det nu för tiden. Men ungarna var glada. När vi kom ut så spöregnade det och det va ju tur att vi åt på den Burger King som ligger på plattan så vi kunde gå till tunnelbanan och åka hem. Hade annars tänkt gå och kolla efter nån snygg tröja att ha på brorsans bröllop men jag hinner väl med det. Vill ha ett par byxsor och någon tunika bara. Det ska ju vara ute på en liten ö bland myggen så klänning är bara att fetglömma. Man måste åka en liten båt ut till ön för det går inga färjor eller nått sånt så jag hoppas han har sovplatser till alla annars får vi väl släpa med oss tältet. Vi har ju uppblåsbara madrasser vi kan ta med oss och sovsäckar så har vi bara tak över huvudet så är det ok. Undrar vad man ska köpa i bröllopspresent till dem. Hanna har ju just fått diagnosen MS så kanske ett presentkort på en resebyrå eller nått eller en spa kryssning eller nått sånt. Läser du innan bröllopet kan du ju säga vad du vill ha ;)

När vi kom hem så började det ösa ner kopiösa mängder och åska och blixtra så det va tur att vi inte gick hem iaf. Jag har fått min nya stegmätare för jag vill hålla koll på mig själv nu så jag inte fuskar när jag är gravid. Vill ha mina 15 000 steg om dagen varav minst 7000 ska vara pw steg. Borde kunna komma upp i det om jag lever som en vanlig dag utan förkylning. Undrar om man kan ha den på sig när man spinner man kan ju ha den runt halsen och så när man går och behöver inte ha den i höften men jag ska testa på ett spinningpass nästa vecka. Den här veckan blir det bara promenader så jag inte blir sämre. Sen dockar man in stegräknaren i datorn och får en graf varje dag hur man ligger till med sina steg. Ska börja i morgon och räkna :)

Nu ska jag jäsa ner i sängen och lyssna på snigeln, har inte gjort det ännu idag vill göra det varje dag för det minskar min misfallsnoja även om jag borde kunna slappna av nu. men jag tycker de tär skönt att se att hjärtljuden ligger stadigt mellan 135-155. I slutet av grav kan man ju förutspå barnets kön med hjärtljuden. Killar ligger lägre än tjejer mellan 125-135 i regel och flickor 140 och uppåt men det beror ju på hur aktiva de är just nu. Man kan höra nu när man lyssnar om snigeln sparkar det knäpper till i dopplen då. Tror faktiskt jag kände den igår med tanke på hur många ungar man burit på så vet man ju vad man ska känna efter. Men det kan ju ha varit mina bråkiga tarmar som är svullna och inte alls vill vara som det normala. Kanske att det har lite med förkylningen att göra oxå men det släpper lite när jag kan gå lite snabbare promenader.

Maria sov hos en kompis i natt som var osams med sin mamma. Mamman hade kastat ut tjejen och hon ville inte gå hem ensam så Mia fick sova över där för mig. Fattar inte hur en förälder kan vara så förbannat oansvarig att kasta ut sitt barn. Snarare ska man låsa in dem om man blir osams, vad som helst kan ju hända. Nu är jag glad för att jag och Maria aldrig bråkar, jag litar på henne och hon vet att hon inte ska svika mitt förtroende för då ryker alla förmåner. Jag hade inga förmåner när jag var tonåring, som 17 åring stack jag hemifrån och började försörja mig själv och när jag fyllde 18 va det bara att lämna in nyckeln och så var man inte välkommen längre. Hade sporadisk kontakt med min pappa några år men sedan bröts den helt för drygt 10 år sedan. Han vill inte ha med mig att göra jag duger inte och är väl inte tillräckligt bra i hans ögon, tillräckligt framgångsrik eller vad fan han nu förväntar sig att det skulle bli av mig. Men jag är bra många hundra gånger bättre förälder än han någonsin skulle kunna vara och jag ger mina barn kärlek, jag har ett bra jobb i eget företag och jag har vänner som tycker om mig. Jag missbrukar inga droger, dricker ingen alkohol och jag är aldrig ute och röjer på stan. Familjen jobb och hälsa står i första rummet i mitt liv och att jag inte duger åt honom det skiter jag i han är inte välkommen tillbaka i mitt liv. Hoppas han inte är bjuden till brorsans bröllop. Dessutom är jag ju glad att mina föräldrar är skiljda sedan jag var plutt liten så jag har ju alltid haft min mamma.

Nä nu ska jag inte tråka ut er mer.

3 kommentarer:

Hanna sa...

Oj, alla alternativ låter bra!

Ska kolla med mina kusiner om vi kan låna det lilla huset på deras tomt (precis bredvid vår) i så fall får ni ett litet hus bara ni i er familj, jag tror inte att det ska vara några problem, det finns en dubbelsäng där och vi har madrasser. Men jag ska kolla det direkt jag kommer ut så hör vi av oss!
Det kommer nog gå att ha klänning ute på Bredskär där vi tänkte gifta oss, jag hoppas det iallafall för annars vete tusan vad jag ska ha! ;) Om det är för dåligt väder för att åka ut håller vi på att fixa en alternativ plats som är inomhus. Hur som helst blir det inte att åka ut i liten utombordare som vi trodde först för går det bara lite vågor kommer vi bli blöta. :)

Veronica sa...

Du kan ju ta min brällopsklänning om inte malarna ätit upp den i källaren.

Ska klura på en bra present till er

Hanna sa...

Tack för erbjudandet, men jag har hör och häpna två klänningar att välja emellan, hittade båda på noa noa-rea i Uppsala, jag får väl vara lite Hollywood och byta emellanåt.. ;)