2008/11/25

Låt pepparkakorna vara pepparkakor


Nu har de korat de smalaste pepparkakorna i AB men trots att jag står för att man ska äta bra mat så är det heligt med pepparkakor och lussebullar. Man äter det under en månad per år (förhoppningsvis) och inte varje dag (återigen förhoppningsvis) så man har råd att unna sig att äta den äkta varan. Och med äkta menar jag bakat med smör och helst av allt på siktat dinkel och ekologiska och rättvisemärkta produkter. Inga köpe kakor som håller sig ett par år efter bakdatum med en massa veg. fett och annat märkligt. Nä äkta ska det vara och man ska njuta när man äter dem då äter man färre än man skulle göra om man åt någon märklig konstlad köpvariant.

Har ett superbra recept (lägger ut det när det är dags för bak)som inte fastnar och som är supergoda. Till helgen är det lussekattsbak men pepparkakorna får vänta fram emot lucia.

1 kommentar:

Marie sa...

Hurra, vad bra!
tar gärna receptet på lussebullar också.